Nyt og aktiviteter

Event

Naturmødet 2023

Sommerfuglebevægelsen er igen i år repræsenteret på Naturmødet i Hirtshals.

Både fredag og lørdag har vi aktiviteter på Family scenen, hvor man kan komme og bygge små insekthoteller til at hænge op hjemme, købe sommerfuglekort og frøposer med hjemmehørende arter, til værtsplanter og nektarplanter til sommerfuglelarver og voksne sommerfugle. 

Link til programmet https://naturmoedet.dk/naturmoedet-2023/program-for-naturmoedet-2023

Sommerfuglebevægelsen er programsat fredag kl.15.30 – 17.30 og lørdag kl.12-14

Små insekthoteller lavet af ting fra haven og holdt sammen med bomuldssnor

Uncategorized

Kommende aktiviteter

I den kommende måned har vi lidt forskellige ting på programmet. Her får i et lille overblik:

Danmarks Naturfredningsforening holder et Hop i havet event for alle ved Tirsbæk søndag d. 22. august kl. 10 – 12 Det har måske ikke så meget med sommerfugle at gøre, men det er for at sætte spot på, at havet også trænger til at vi passer bedre på det. 

Naturens dag søndag d. 12. september kl. 10 – 13 på Østre Kirkegård. Vi har været så heldige at Birgit og Lis fra Vejle Bibliotek vil komme med Bogbussen fuld af bøger om sommerfugle, insekter, planter og eventyr. Temaet i år er Den eventyrlige natur. Birgit og Olivia vil stå for kreative indslag for børn og barnlige sjæle.

Årsmøde i Sommerfuglebevægelsen mandag d. 20. september kl. 18  i Foreningernes Hus. 

Frivillig fredag er d. 24. september kl. 15 – 19 i Bygningen.

Har i spørgsmål til arrangementer eller til hvordan du/i kan være med, kan du altid kontakte os via linket her. Du kan også blive medlem i vores Facebook gruppe som løbende også promovere fremadrettede arrangementer og aktiviteter.

Billeder taget af Jørgen Pagh 

Uncategorized

2021 i Sommerfuglebevægelsen

2021 er gået hurtigt og på trods af Corona restriktioner og begrænse arengement muligheder har sommerfuglebevægelsen haft mange gode dage med fokus på biodiversitet og læring.

Krible Krable dag ved Haraldskær med naturvejleder Finn Lillethorup var en rigtig hyggelig og lærerig dag! Se bare hvad vi fandt.

Planteevent på Østre Kirkegård. Vi fik plantet et sommerfuglebed og udnævnt vores føreste æresmedlem, fordi hun har meldt næsten 20 medlemmer ind på et år og gjort Sommerfuglebevægelsen international, med medlemmer i Sverige, Estland og USA. 

Biodiversitet med Bo Levesen på Østre og Den Gamle Kirkegård. Vi er heldige at have så mange kloge hoveder til at lære fra sig om biodiversitet, planter og insekter.

Lones Landhave på Hærvejen og Annes Østbjerglund. To medlemmer inviterede på havebesøg og fortalte om deres haveerfaringer med både kultiveret have og vild natur.

Sidst men ikke mindst har vi været til fagmøde i sundhedskoven hvor Marianna Møller Sønderskov fra CSV fortalte om sit arbejde med stressramte og vi har haft et rigtigt godt foredrag med Morten DD i Foreningernes Hus.

Tak til alle som har været med til at gøre alle disse arrangementer muligt. Vi glæder os til mange flere hyggelige lærerige events med jer. Er du ikke medlem i sommerfuglebevægelsen og kunne du tænke dig at være det, så læs mere om hvordan du bliver medlem her. Når du er medlem modtager du en nyhedsmail hvor du har mulighed for at deltage i alle vores arrangementer.

Event, Nyheder

Sommerfuglebed på Østre Kirkegård

I lørdags plantede vi et sommerfugleblomster bed på Østre Kirkegård til ære for Inger Christensen – som er Vejlenser og skrev sonetkransen Sommerfugledalen. Tusinde tak til alle som deltog og var med til eventet.

Gartner Birtha Søes kom og fortalte om sit arbejde for mere biodiversitet på Hover Kirkegård og om sit arbejde med det frivillige blomsterlaug, som skaber liv på de ledige gravsteder. Vi er meget galde og taknemlige for hendes arengement og hjælp med sommerfugle-bedet.

Inger Christensen skal have en digterrute opkaldt efter sig og det sommerfuglebed vi har plantet bliver et pitstop på ruten. Vi har plantet værtsplanter for sommerfuglene således at bedet er delt ind efter takvinger, hvidvinger, metalmærker, ildfugle, blåfugle, bredpander, pletvinger, perlemorsommerfugle og busksommerfuglenes værtsplanter; altså hvilke planter larverne lever på. Vi var heldige allerede på dag et at se en lille aurora sommerfugl flakke ind over bedet og suge nektar fra en af de nyplantede blomster.

Efter bedets færdiggørelse fejerede vi at vi har rundet 100 betalende medlemmer med hjemmelavet lagkage, champagne og frugt.

Tak for en fantastisk dag!

Bh. Sommerfuglebevægelsen

Billede af jggrz fra Pixabay

Event, Nyheder

Forskellighed – Biodiversitet i børnehøjde

Har du sagt goddag til en glat bænkebider? Hilst på en Aurora sommerfugl? Nikket til en butsnudet frø? Hygget dig over humlebiens brummen? Hvis ikke, så er det sørme på tide.

Sommerfuglebevægelsen og naturvejleder Finn Lillethorup står for Krible Krable Dag den 2. maj.  

Kom og vær med til en spændende dag sammen med dit barn/barnebarn i Vejle Ådal. Vi mødes søndag d. 2. maj ved Kærhuset ved Haraldskær Avlsgård, Skibetvej 139, Skibet, 7100 Vejle kl. 10 – 15 Husk madpakke, gummistøvler og tøj der passer til vejret. Pladserne på denne workshop er forbeholdt medlemmer af sommerfuglebevægelsen – klik på støt i menuen og se hvor nemt du kan blive medlem.

Vi giver saftevand, te og kaffe. Der er begrænset deltagerantal, derfor er tilmelding nødvendig til social naturvejleder Susiekierkegaard64@gmail.com

Sommerfuglebevægelsen  

Tusind tak til Krible Krable, Novo Nordisk Fonden og Friluftsrådet for at gøre denne workshop til en mulighed.