Nyheder, Uncategorized

Corona Jul i Sommerfuglebevægelsen

December har været usædvanlig mørk i år, men heldigvis begynder lyset lige så stille at vende tilbage nu.

Hold Danmark Rent

Vi fik aflyst stort set alle de arrangementer vi havde planlagt i 2020. Men få ting blev det til. Det lykkedes os at blive en af de foreninger som blev udvalgt til Hold Danmark Rent i april – her havde vi en god dag, med 18 både børn og voksne tilmeldte. Sommerfuglebevægelsen tjente 3000 kr. på oprydningen. Efterfølgende købte vi 2 kilo frø for 5075 kr. til vores frøposer. 3 fra bestyrelsen brugte en eftermiddag ude hos Karin, hvor vi fik fyldt 700 frøposer og nåede cirka halvvejs.

Nældens takvinge

Nældens takvinge, vores national sommerfugl havde et godt år i 2020. Her larver på værtsplanten brændenælde, dens gyldne puppe og som imago – den voksne sommerfugl. Mangler et billede af dens æg for at kunne vise den fuldstændige forvandling, som sommerfugle har.

Moster Karens Fold

Vi arbejder stadigt i Sundhedsskoven og var inviteret med til fondsoverrækkelse på Moster Karens Fold.
Vi har været inviteret til 3 fagmøder i Sundhedskoven, men det er kun det ene som er blevet afholdt, de andre 2 er udsat indtil videre. Der bliver arrangeret 7 kurser for sundhedsfagligt personale i Sundhedskoven. Vi har
fået 2 pladser til Sommerfuglebevægelsen. Der er stadig en plads ledig. Det er ’gratis’ men det koster at man har lyst til at være med til at gøre et stykke frivilligt arbejde og være med til at lave nogle ting i Sundhedsskoven.

Åben Havelåge og Naturens Dag

Vi har fået lovning på 32.450 kr. fra Friluftsrådet, men det kræver at vi laver 3 workshops. Da det meste er blevet aflyst i år, har vi kun nået at lave en. Nemlig et kombineret Åben Havelåge og Naturens Dag arrangement d. 13. september på Fælleden. Det var i år skåret ind til benet, fordi Bogbussen ikke måtte køre, Biblioteket lukkede ned for alle deres arrangementer to dage før. Men vi havde haft så meget PR ude, så vi tænkte at vi hellere måtte tage der ud og heldigvis for det! Det blev en meget dejlig dag med nogle glade børn og voksne. Vi var også meldt til Naturmødet i Hirtshals, som blev aflyst. Vi har meldt os til igen i år – og vi krydser fingre for at vi kan få lov til at komme med og lave nogle børnefamilievenlige sommerfugle workshops deroppe til maj. Selvom det meste lukkede ned og lukkede op og lukkede ned igen, ja så holdt naturen heldigvis åbent hele tiden. Her er det kællingetand og harekløver to af den Almindelige blåfugls værtsplanter.

Hover kirker har lavet et blomsterlaug

Hover kirker har lavet et blomsterlaug, som Per en af vores dedikerede frivillige også er med i. Flere og flere vælger at blive bisat i stedet for at blive begravet. Nogen vælger at få deres aske spredt over havet, andre i en skov, derfor er der ledige gravsteder på kirkegårdene. Det gør blomsterlauget noget ved. De adopterer hver især et gravsted, som de sår/planter til med blomster til fri afbenyttelse, for dem som besøger kirkegården.
Birtha Søe, som er gartner deroppe, er ret god til at begejstre, så selvom jeg sagde pænt nej tak, var jeg alligevel så heldig at få lov til at plante et tomt gravsted til med sommerfuglevenlige planter. Glæder mig til at se hvordan det udvikler sig her til foråret. Kirkegårdene kunne jo snildt bliver insekternes Noahs ark, så det foreslog jeg kirkeministeren, men det er man vist ikke helt klar til endnu.

Foredrag med Morten D.D. Hansen

Vi skal have noget at se frem til, så vi har hyret Morten D.D til at komme og fortælle om sommerfugle og hvad vi selv kan gøre for at hjælpe insekterne. Han kommer (om alt går vel) d. 9. marts kl. 19 i Foreningernes Hus, Vissingsgade 31,1. i Vejle. Tilmelding strengt nødvendigt, da vi endnu ikke ved hvordan Corona situationen ser ud til den tid – med deraf følgende retningslinjer. Man skal bærer mundbind eller visir i huset og spritte hænder af før man går ind i salen.


Tusind tak for jeres bidrag til Sommerfuglebevægelsen. Jeg blev ringet op af et af vores medlemmer i dag, fordi en Dagpåfugleøje var vågnet op i hans stue. Det var også sådan en sommerfugl, som fik ham til at melde sig ind i sin tid. Dagpåfugleøjerne er i stand til at hvæse hvis de bliver vækket om vinteren og viser deres øjepletter i håb om at skræmme fjenden væk. Finder du en inde i varmen nu, er det en god idé at sætte den ud i et køligere skur, som den kan gå i dvale i indtil foråret.

Du ønskes rigtig glædelig jul og jeg håber at vi til næste år får mulighed for at mødes og skabe bedre plads for vores sommerfugle.
De bedste hilsner
Susie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.